onsdag 19 november 2014

Sjuka barn đŸ˜·

Vilka dygn vi har haft!

FörrigĂ„r kvĂ€ll och natt spenderades jag med Sam uppe pĂ„ barnakuten pĂ„ östra sjukhuset. Han hade krupphosta och indragningar i bröstkorgen, med andra ord sĂ„ hade han jobbigt att andas. Sex timmar spenderade jag pĂ„ akuten och han fick andas medicin fyra gĂ„nger. VĂ€l hemma sedan sĂ„ var krupphostan och andningen bĂ€ttre, men dĂ„ kom febern... Steg till 40 heta grader och han mĂ„dde jĂ€ttedĂ„ligt. 

Sedan igĂ„r pĂ„ morgonen fortsatte febern vara rĂ€tt sĂ„ hög och han blev dĂ„lig i lungorna igen.. Han pep vid varje andetag och var vĂ€ldigt rosslig. Ringde till backa barnmedicin och fick en akuttid. DĂ€r fick han inhalera mer medicin. NĂ€r vĂ€l medicinen verkade sĂ„ somnade han gott. Vi fick utskrivet Airomir till honom. Samma medicin som James har för sin astma. Och detta var vĂ€ldigt bra, för vĂ€l hemma igen började han pipa och rossla vĂ€ldigt igen. SĂ„ det blev till att medicinera flera gĂ„nger under kvĂ€llen. 

Och inatt började det om igen, 40 graders feber och astmaanfall. Han började pipa hemskt i lungorna igen, vĂ€rre Ă€n innan och han var helt speedad. SĂ„ det var bara att ge Ipren för febern och Airomir för lungorna. Det krĂ€vdes tvĂ„ tĂ€ta doser för att fĂ„ andningen till att bli bĂ€ttre och fĂ„ pipandet att försvinna. Men det har varit en orolig natt med mycket grĂ„t och oroliga rörelser. 

Nu idag har pipandet fortsatt. Men det Ă€r sĂ„ himla skönt att kunna ge honom hjĂ€lp med medicinen. Det Ă€r hemskt att se sitt barn ha svĂ„righeter med att andas. Och indragningarna i bröstkorgen som syns Ă€r otĂ€cka att se. 

Sedan för att höra det hela lite jobbigare sĂ„ Ă€r James hemma dĂ„lig han med. Han har ocksĂ„ svĂ„rt med andningen samt har smĂ„feber. Och en treĂ„ring speedad pĂ„ Airomir Ă€r inte lika lĂ€tt att handskas med som en bebis Ă€r. 

Åtta gĂ„nger per dygn kan vi ge Airomir till Sam, sĂ„ vi kan ge fem gĂ„nger till idag. Och jag hoppas innerligt att det ska rĂ€cka, annars fĂ„r det bli en tur till upp till akuten ikvĂ€ll. 

Just nu sover Sam, med feberrosiga och torra kinder, eksem i halva ansiktet och med massor av snuttar medan jag och James tittar pĂ„ "Bamse och tjuvstaden. 

Jag hoppas sĂ„ att barnen blir friska snart! 


(Om ni undrar hur ett barn med astma lÄter nÀr det andas sÄ kan ni gÄ in och kolla i flödet pÄ min instagram, "mammamailan" heter jag dÀr.)

//Helena 

1 kommentar:

  1. Vi har en tjÀnst som alla förÀldrar Àr vÀrda.

    Blöjor,vÀlling mm , med hemleverans direkt till dörren över hela Sverige

    www.blojbudet.se

    SvaraRadera